Mogan Gran Canaria

Mogan Gran Canaria

Paul Derere en ik zelf Andre Huys hebben de biggamer « Calrei » van onze vriend Marin Das voor 4 dagen gecharterd in Mogan Gran Canaria.

03/07: Vertrek uit Oostende met Jet Air naar Las Palmas via Tenerife. Normale vlucht met uitzondering van de tussenlanding op Tenerife. Op het ogenblik dat de wielen de runway gingen raken, gaf de piloot vol gaz en trok terug op….Brullende motoren en met reden veel bleke gezichten…. De tweede poging om te landen liep gelukkig goed af. Oef…

Op Gran Canaria werden we opgehaald door Marin die ons naar het voorziene appartement in Mogan bracht. Dit appartement voldeed niet en we zijn ingetrokken in “Hotel Puerto de Mogan” vlak bij de marina. Mooie kamer en alles pico bello netjes.

04/07: Inspectie van de boot en het materiaal. Alles splinter nieuw! Bespreking van de manier van trollen; de spreiding van de lijnen en aanpassen van de vechtstoel en het harnas. De verwachtingen zijn niet hoog. Reeds een ganse week zijn de vangsten miniem en dat door de aanwezigheid van enorme hoeveelheden inktvis en baitfish. De gamefish heeft blijkbaar geen honger en heeft zo niet de minste reden om te jagen…

05/07: Mooi weer en start om 09H00. We trollen met 4 X 80 en 2 X 130. Lures met zeer grote haken die ultra scherp zijn. Geen enkele vis komt op. Op de radio horen we permanent “ Nada, mallo”. Op de andere boten dus ook geen beweging!

06/07: Zelfde verhaal als gisteren. We vangen 1 bonito op een 50 en zien op 25 meter afstand van de boot een grote zeer bleek- grijze walvis.

07/07: Vandaag terug het zelfde liedje. We haken een grote Mahi die echter los schiet…

08/07: Vandaag komt er beweging. Een marlin slaat met zijn bill op de lure. De releaseclip vliegt los en 10 meter lijn wordt genomen. De reel loopt niet af en de vis is niet gehaakt. Een tweede marlin zwemt door de lijnen maar bijt niet.

Onze 4 dagen zijn nu voorbij. Noch wij, noch een andere boot heeft een strike gehad en dat door de overvloed van baitfish. Capt Marin is er het hart van in en doet ons een fantastisch voorstel: gezien we in de laatste uren 2 marlins gezien hebben, denkt hij dat de toestand beter wordt. Hij biedt ons de volgende dag een extra visdag aan en dit gratis. Natuurlijk aanvaarden we die uitnodiging.

09/09: Invitatiedag: Om 14H00 is het zover!!!! Zware marlinstrike – hooked up – en zeer brutale run van 300 meter. We laten lopen en komen niet aan de slip! En dan plots NIETS MEER. Onder algemene stilte wordt er binnen gedraaid, en wat zien we: de leader is uit de wind-upleader geschoven. Salut marlin, salut haken, salut lure en salut leader…. Hier over toch een een woordje uitleg daar dit eigenlijk niet kan of mag. De leader samen met de wind-upleader wordt gemonteerd gekocht. De wind-upleader is een sterke holle koord die aan een uiteinde een lus heeft. Aan die lus wordt de hoofdlijn vastgemaakt. De leader zelf ( die 500Kg trekt ) wordt in die holle koord gestoken tot aan de lus aan de bovenzijde. Dan wordt de holle koord boven en onder dicht gemaakt door verkrimping en verlijming. Er komen dus geen knopen bij te pas en normaal moet dit zo vast zitten dat er een stier mag aan trekken…. Hier bij ons moet er dus een fabricage fout gebeurd zijn. ……..

Besluit: We hadden een mooie week. Spijtig waren de vissen de eerste dagen niet op de afspraak door de gekende reden. Dan nog de pech met het uiteen lossen van wind-up- leader en de leader…. De boot: die is pico bello, abnormaal net en zeer confortable. Als nieuw! Het materiaal: alles nieuw en van het beste en duurste dat er op de markt is.

DUS TERUG KOMEN DOEN WE.